DILISTAK

Dilistak egin aurretik, aurreko egunetik beratuko ditugu, dilista kikaratxo bat pertsona bakoitzeko

Osagaiak:

   – Dilistak                                                                            – Ozpin

   – Txorizo zati bat pertsona bakoitzeko                              – Tipula

   – Txingar edo hirugihar zati bat                                         – Baratxuria

   – Azenario bat                                                                    – Irina

   – Piper berdea                                                                     – Piperrauts gorri

   – Olioa                                                                                 – Gatza

Lapiko batean olio eta ozpin pixka bat bota eta ondoren, dilistak, txorizoa, txingarra, zatitutako azenarioa eta piper berdea gehitu eta 20 minutuz irakiten eduki urarekin  presiopeko lapiko azkarrean.
Bestalde, erregosi bat prestatu tipula eta baratxuriarekin eta frijitu arin bat lortu ondoren, irin eta piperrauts gorri pixka bat gehitu. Dilisten lapikoan erregosi hau bota eta irakite arin baten ostean, gatza nahi haina bota eta prestatu gozatzeko!