14 garren edizioa iragan da Biarritzen azaroaren 8tik 10era, hone hemen balorazio bat.
Lurrama 2019 ederki bukatu dugu usaian ez bezala, astelehenean goizeko 2etan ! Borrokalarien gaualdi hortan gudari leialak izan dira.
Bisitari ugariekin 3 egunez, edizio arrakastatsua izan da, hitzordu inportanta laborantza herrikoiarentzat. 960 laguntzaileen presentzia eta lan sutsuari esker 3 egun eta 3 gau antolatu ditugu. Hauek bihotzetik eskertzen ditugu.
Larunbatean, errekonozimendutzat hartu dugun Frantziako ministroaren bisita izan dugu. 3 oren pasatu ditu gurekin, Lurrama gertakari ezin hutsegina kalifikatuz.
Bere bisitak, aintzinean ematen dugun laborantza eredua balioesten du eta nahi genuke oraindanik plantan ezarriko duen politikan, laborantxa modelo hau bultza dezan. Euskal herriko laborantxa herrikoia ez da salbuespen bat izan behar, bainan transizio agroekologiko emankor baten bidez banalizatu behar da.
Valérie Masson Delmottek bere hitza ohoratu du, gurekin zen egutegi betea izanikan ere. Bere erranak oihartzuna ukan du, jendea hunkitua bainan esperantzaz betea utzi du. Maila hortako hizlaria gurekin izaitea azpimarratzekoa da, Lurramari beste dimentsio bat ematen zaio.
Beste hitzaldietan ere mami ta solasaldi interesgarrriak, izan dadin etxaldeen praktiken aurkezpena edo Acclimaterra txostenarena. Laster gure web gunean denak ikusgai izanen dira.
Lehen aldikotz Lurraman, irrati emankizun gastronomikoa zuzenean emititu du. « On va déguster » France Inter irratiko taldea hemen zen, plazer harturik berriz etorriko direla hitz eman digute.
Bestalde gasna, ogi eta tortilla lehiaketak iragan dira, hona hemen emaitzak :
GASNA LEHIAKETA : Bortukoan ; 1/ GAEC SENPERE (Etchegoinberry) Eiheralarre 2/ Anicet Iratcabal Sohuta 3/ Jean Paul LENCO Ezterenzubi
HERRIKO OGIA : Mr et Mme Hardy, la Boulangerie de l’Ocean à Ciboure.
Aurtengo tematika klima zen eta jendeen arranguretan den gai bat denez, egunerokotasunean kontutan hartzekoa, jestu arduratsuak har eta onar ditzagun aldaketa hau ahal bezain gehien saihesteko !
Web gune honek cookieak erabiltzen ditu zure esperientzia hobetzeko. Onartzen duzula suposatuko dugu, baina baztertu dezakezu, nahi izanez gero. Accept. Gehiago irakurri
Pribatutasuna eta Cookie politika
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
You must be logged in to post a comment.